Tabulkové čokolády

Má čokoláda, má láska. Vyberte si s námi tu svoji.

POŠTOVNÉ ZDARMA

při objednávce nad 690 Kč

Dobrá čokoláda

Dobrou čokoládu dělá kakao.
Jeho kvalita a jeho množství.

Víte, že opravdu kvalitní jsou pouze 3% světové produkce kakaa?
Nejlepší kakaové boby jsou
z Latinské Ameriky, z původních oblastí,
kde je sklízeli už Májové a Aztékové.

 

Není 70% jako 70%

Čokoláda je jako víno.
Pěstitelská oblast, ročník, zpracování kakaových bobů, um čokolatiéra – to vše vdechuje každé tabulce čokolády její vlastní specifickou chuť.
Je tak krásné ochutnávat…

Single Origin

Čokolády, na jejichž výrobu byly použity kakaové boby z jedné pěstitelské oblasti, se nazývají „single origin“. Původ kakaových bobů se pak označuje na tabulce. Takové značení je dobrým vodítkem o kvalitě čokolády. Single Origin čokolády bývají té nejvyšší kvality. Jejich chuť se může rok od roku lišit. Podobně jako u vína…

Mléčné extra kakao

Kvalitní je jen tmavá čokoláda?

Mýtus. Výborná může být i mléčná a bílá. Důležitá je kvalita surovin a kolik kakaa a/nebo kakaového másla čokoláda obsahuje. Mléčné čokolády běžně obsahují 25% kakaa. Vyzkoušejte tabulky s vyšším obsahem.
Čím více kakaa, tím méně cukru. A více chuti.

Česká výroba

 

Tradice

Víte, že za první republiky bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě?

Od bobu po tabulku

Na tradici navazují naši výrobci, kteří si sami nakupují kakaové boby u pěstitelů a vyrábějí kvalitní čokolády „od píky”, tedy od zpracování kakaových bobů po tabulku čokolády.

Ocenění

Lokální výrobci sbírají jak místní uznání,
tak ocenění na mezinárodním poli.
Např. čokolády Jordi’s získaly prestižní mezinárodní ocenění „Academy of Chocolate”.

Ajala

Brněnská manufaktura navazuje na prvorepublikovou tradici výroby kvalitní čokolády v ČR. Čokolády vyrábí od bobu po tabulku z výběrových kakaových bobů ze Střední a Jižní Ameriky. S pěstiteli spolupracuje buď přímo nebo co nejtěsněji. Místo cukru používá pouze panelu – šťávu z cukrové třtiny (ta na rozdíl od běžného rafinovaného třtinového cukru zachovává maximum živin přítomných v původní třtinové šťávě). Na obaly používá ručně tištěné papíry Calico z Česka.

Sladké vzpomínky

Čokolády Lyra edice „Sweet Memories“, potěší chlapeckou duši každého věku. Vychutnejte si skvělou čokoládu z kolumbijských kakaových bobů a zavzpomínejte na klenoty československé automobilové historie.

Vyrobeno ručně

S láskou v naší manufaktuře

V čokoládové manufaktuře v srdci Prahy odlévá náš čokolatiér ručně do forem prvotřídní čokoládu a zdobí ji oříšky a ovocem.
Proč ručně? Tabulku kvalitní čokolády si nejlépe vychutnáme, když je co nejtenčí. Pak se tak krásně rozplývá na jazyku… Ingredience jsou ale nejlepší co největší. Ať je do čeho kousnout!
A toto žádný stroj nedokáže…

 

Mléčná 40% kakao

V naší mléčné čokoládě kakao opravdu cítíte.
Je ho v ní extra porce a kakaové boby na tuto čokoládu si hověly dlouho pod listy banánových palem, aby se v nich uvolnilo krásné aroma.

Není oříšek jako oříšek

Na severu Itálie je pro lísky země zaslíbená. Region Piemont je lískovými oříšky proslulý stejně jako lanýži. Často je najdete pospolu. Lískové oříšky z Piemontu jsou téměř perfektně kulaté, mají velmi jemnou chuť a vysoký podíl tuku (oleje). A jako italské víno i lískové oříšky se pěstují podle přísných pravidel a jejich původ a kvalita je chráněn certifikovaným značením. Nejvyšší kvalita oříšků nese značku I.G.P. Piemont.

A právě tyto oříšky najdete v čokoládách Venchi. Celé, ukryté v báječné čokoládě z výběrových kakaových bobů.

Lískové oříšky a pistácie z Piemontu, pomeranče ze Sicílie a ta báječná italská káva. Co vznikne, když se spojí s výběrovým kakaem? Ochutnejte.

Čokoládu objevili Mayové a Aztékové, kteří kakaové boby používali jako platidlo, a při zvláštních příležitostech z nich připravovali horký nápoj chocolatl. Aztécký vládce Montezuna s ním seznámil konkvistadora Hernána Cortéze, který jej v roce 1528 přiváží na španělský královský dvůr. Nejstarší čokoládovny v Evropě jsou tak právě ze Španělska, ačkoli jejich slávu postupně zastínili Švýcaři, Belgičané, Italové a Francouzi.

Mezi ně patří španělská rodinná  čokoládovna Amatller, s tradicí od roku 1797. V roce 1900 požádal Antoni Amatller Alfonse Muchu a další významné umělce o návrhy plakátů a obalů. Ze vzniklé kolekce se stal obrovský sběratelský hit, který proslavil čokoládovnu po celé Evropě.

Antoni přispěl také k tváři současné Barcelony. Jeho dům Casa Amatller, kterým pověřil architekta Antoni Puig i Cadafalch, je oslavou secese. Spolu se sousedícím Casa Batllo od Gaudího patří k symbolům města a je otevřen návštěvníkům.