Horká čokoláda & vaření & speciality

pohlazení pro chladné večery

POŠTOVNÉ ZDARMA

při objednávce nad 690 Kč

Horká čokoláda

Vařte ze směsi na přípravu horké čokolády nebo z vaší oblíbené čokolády v tabulce, kterou nastrouháte.

Jakou horkou čokoládu máte nejraději?
Hustou, silnou, takovou, že v ní stojí lžička? Nebo sladké kakao, s kopečkem šlehačky? Vyberte si kvalitní základ, a pak jen přidávejte nebo ubírejte mléko. To ale nejlépe plnotučné a čerstvé.

Kakao

U kakaa platí čím tučnější, tím lepší. Kvalitní kakao obsahuje kolem 20% tuku (kakaové máslo). A na chuti to poznáte!
Klasikou je tzv. holandské kakao (jeho výrobní proces vyvinul Conrad Van Houten v 19. století). Je typické tmavší barvou a jemnější chutí.

Kouzlete s kvalitou.

Bez palmového oleje

Základem čokokrémů jsou kakao, lískové oříšky a kvalitní olej. Jejich množství a kvalita mají zásadní vliv na chuť, a na to, co vlastně jíme. Pomazánky v hypermarketech jsou typické nízkým obsahem oříšků a kakaa a obsahují o to více levného cukru a tuku.

Vychutnejte si krémy z výběrového kakaa, lískových oříšků v nejlepší kvalitě I.G.P. z regionu Piemont a olivového oleje.

Tip
Vychutnejte si krémy i jinak a zdravěji. Vyměňte pečivo za pomeranč nebo jahody.
Báječné se sklenkou šampaňského.

Kakaové máslo

Kakaové máslo je skvělá věc. Díky svým vlastnostem se hojně používá ve farmacii a kosmetice. Proto se také v levnějších čokoládách nahrazuje jiným rostlinným tukem. Je hypoalergenní, 100% přírodní a velmi bohaté na „dobré tuky“, které pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi. Je ideální na vaření, protože má vysoký bod přepálení 230 °C, tedy jako přepuštěné máslo „ghí“. Lisuje se z upražených kakaových bobů, ale po čokoládě nechutná, jeho chuť je velmi jemná a krásně podtrhne chuť zeleniny i masa.